Azukari

Azukari betekent letterlijk vertaald: ‘ik neem de zorg voor’. Het principe van Azukari is de koi te laten zwemmen in de omgeving waar deze de grootste kans heeft zich optimaal te ontwikkelen. Dit houdt in dat uw nieuwe aanwinst nog een jaar (of langer indien gewenst) achterblijft in het land van herkomst: Japan. De vis zal dan rond blijven zwemmen in de mudpond van de oorspronkelijke kweker van de vis.

WAT IS EEN MUDPOND?

Een mudpond is, zoals de naam al doet vermoeden, een vijver met een kleibodem. De Japanse klei die op de bodem van de mudpond wordt gebruikt is uniek! Wat deze klei anders maakt is de zuiverheid van de mudpondklei. Doordat deze modder vijvers vaak een beperkte bezetting hebben zullen de koi weinig vervuiling veroorzaken. Hierdoor ontstaat er een zeer gezonde leef en groeiomgeving.

HOE WERKT EEN AZUKARI PROJECT

Als de kweker uw vis in Azukari heeft dan zal hij uw vis verzorgen, controleren en de ontwikkeling volgen tijdens zijn verblijf in de mudpound. U ontvangt foto’s en soms zelfs een video van de ontwikkelingen van uw vis. Samen met de kweker van de koi bepaalt u aan de hand van de resultaten of de vis naar Nederland komt of dat de Azukari een jaar wordt verlengd.

Azukari betekent letterlijk vertaald: ‘ik neem de zorg over’

GARANTIE EN SNELLERE GROEI

Dankzij Azukari groeit uw koi beter en kan deze uitgroeien tot een vis van zeer hoge kwaliteit: misschien wel één van de topvissen van uw vijver. Wanneer uw koi het goed doet, kan deze zelfs meerdere jaren in Azukari blijven en zelfs uitgroeien tot een Jumbo. Bovendien is uw koi verzekerd. Bij de eerste aanschaf van een Azukari vis (ongeacht het Azukari jaar) geldt altijd dat er een replacement is. Mocht de vis dus in het eerste jaar na aanschaf tijdens zijn verblijf in Japan overlijden, dan wordt u schadeloos gesteld.

AZUKARI NA ÉÉN JAAR

Mocht u de vis langer dan een jaar in Japan willen laten, dan is dat wél volledig voor eigen risico. Er is dan geen mogelijkheid tot aanspraak op vergoeding bij overlijden. Uiteraard bent u niet verplicht een extra jaar Azukari te nemen en kan u uw koi ook over laten komen naar Europa.

Carpa Diem adviseert u graag over de mogelijkheden.

Bekijk ons aanbod Azukari