Over ons

Hoe het komt weet ik niet precies, maar zo lang ik mij kan herinneren ben ik gek van vissen. Ik ben één van die gelukkige mensen die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Als driejarige jongen heb ik voor het eerst een hengel vastgehouden en die heb ik eigenlijk nooit meer losgelaten. Ik ben mijn ouders en grootouders nog iedere dag dankbaar dat ze mij hiermee in aanraking hebben gebracht.

DE LIEFDE VOOR KOI

Als beginnende tiener ben ik uitsluitend op karpers gaan vissen. Ook daarvoor geldt: waarom ik zo van karpers hou weet ik niet. Ik vind het gewoon schitterende dieren. Hoe ze zich ontwikkelen en de potentie die ze hebben. Als ik een jonge vis zie, weet en voel ik al hoe die ooit gaat worden. Ik maak ook altijd een foto van de karpers die ik vang. Wanneer ik dan later terugkeer naar hetzelfde viswater en ik vang een karper die ik herken, dan maak ik weer een foto zodat ik kan vergelijken. Zo kan ik zien hoe die gegroeid is en zich ontwikkeld heeft.

‘CARPA DIEM IS ONTSTAAN UIT MIJN LIEFDE VOOR KARPERS EN HET STREVEN OM LIEFHEBBERS TE LATEN DELEN IN MIJN PASSIE’

MIJN EERSTE VIJVER

In 2010 mocht ik het zwaar gedateerde huurhuis kopen waar ik woonde. De vijver was mijn hoogste prioriteit! De nodige hindernissen en uitdagingen daarin hebben mij veel geleerd. Ik weet inmiddels precies waar ik het over heb. Stabiele waterwaarden, watertemperatuur en perfect gestuurde waterfilters. Dat zijn de belangrijkste pijlers en daar heb ik zeer veel kennis over opgedaan.

ZIEKTEN EN PROBLEMEN

In 2011 ben ik voor het eerst naar een koi kweker in Japan gevlogen. In het begin ging het behoorlijk fout. We kregen te maken met veel ziekten en alle problemen waren nieuw voor mij. Dat wilde ik geen tweede keer dus besloot mij volledig te gaan richten op de gezondheid en specialisatie op dit terrein. Ik reisde steeds vaker zelf naar Japan om de koi voor onze klanten uit te zoeken. Daarmee sluit ik veel risico’s uit. Ik ben iemand die de koi heel goed aanvoelt. Ik begrijp ze, voel ze en zie ze op een bijzondere manier.

CARPA DIEM

Carpa Diem is ontstaan uit mijn liefde voor karpers en het streven om liefhebbers te laten delen in mijn passie. Ik help particulieren en speciaalzaken aan de mooiste en gezondste koi die er te krijgen zijn.